Hardenberg'85 zet SCD'83 een h

Hardenberg'85 zet SCD'83 een h
21-09-2013
Door: Ben Harms

 

 

In de laatste minuut zette Hardenberg’85 op het sportpark “De Boekweit” SCD’83 een hak en ging met een 1-2 winst er vandoor.

 

Een half uur in de eerste helft was SCD’83 tegen Hardenberg’85 de betere voetballende ploeg en het  creëerde zich met aardige openingen kansen die niet werden verzilverd. Daarna kreeg Hardenberg’85 meer grip op het spel van de thuisploeg. Door feller en compacter te spelen van de gasten gingen er bij SCD’83 steeds meer acties de mist in. Nadat spits Erik Wencker de Hardenberg goalie tot een uiterste krachtsinspanning dwong om zijn doel schoon te houden kwam de ploeg van trainer Pullen onverwacht op voorsprong. Thijs Kivits ontsnapte in de 40e minuut op links aan de aandacht van verdediger Justin Ramaker hij kon rustig aannemen vond de vrijstaande Rick Broek die geen moeite had om te scoren. Gelijk erop bijna 0-2 Frank Klein Koerkamp miste een vrijetrap op een haar. Op slag van rust wist doelman Van der Ven de gelijkmaker te voorkomen om de bal voor de voeten van Erik Wencker weg te pikken na een knappe SCD’83 aanval.

Snel zette SCD’83 in de 2e helft de zaken recht in de 49e minuut maakte Damon Nouri op de rechterkant de bal goed vrij zijn harde schot verdween via het hoofd van Roy Meijerink achter Van der Ven 1-1. Opgelucht haalde men bij Hardenberg’85 adem toen een minuut later het schot van Erik Wencker via de voet van verdediger Moyo van de lijn werd gehaald en de kanonskogel van Frank Redder rakelings naast ging. Rick Broek kreeg een enorme mogelijkheid op de 0-2  maar hij wist alleen voor doelman Zwiers niet af te drukken. Gaandeweg de tijd zakte het spelpeil bij SCD’83 doordat een aantal spelers onder hun niveau bleven hangen lukte het niet de wedstrijd naar de hand te zetten, te vaak werd naar moeilijke oplossingen gezocht daar waar eenvoudig spel op zijn plaats was geweest. SCD’83 moest toezien hoe de gasten met de lange bal af toe angstig door kwamen Doelman Zwiers redde nog met de voet het schot van Thijs Kivits maar moest het antwoord schuldig blijven in 89e minuut toen Rick Broek op aangeven van Roy Meijerink de hoek voor het uitkiezen had 1-2.        

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl