Ode aan Hans

Ode aan Hans
19-09-2013
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

Ode aan Hans Pullen (SCD’83 – Hardenberg’85)

A.s. zaterdag vindt op sportpark ‘De Boekweit’ de zoveelste gemeentelijke voetbaltwist plaats, ditmaal tussen de manspersonen van dresseur Jonkman en Pullen. Eerstgenoemde is inmiddels een gevestigde naam in Dedemsvaart en behoeft geen verdere introductie. Dhr Pullen is echter niet bij altegader  bekend en dit is niet geheel terecht.......

We blikken terug naar de jaren 2005/2006, waar Hans Pullen de scepter zwaaide bij het tweede elftal van de geel-blauwen. De oer-bruchtervelder paste zich in no-time aan op sportpark ‘De Boekweit’. Dit feit is al een hele prestatie ansich, aangezien trainer Pullen de ‘mouwopstroopmentaliteit’ gewend was. De mouwen werden ook bij ons weleens opgestroopt, maar dit gebeurde vooral door de ietwat gespierde spelers die op deze manier indruk wilden maken op de diverse vrouwpersonen .  

H. Pullen kreeg na 2 jaar de A1 onder zijn hoede te hebben gehad de beschikking over een mondige doch getalenteerde groep aan ‘tweedehans’ spelers. Grootheden van weleer zoals; Hein ‘ga eens bier halen’Zomer, Pim ’ik speel alleen met rugnummer 10’ Kuijer, Thijs ’van Rubber’ Illiohan,  Dave ‘heb een geweldige trap, alleen staat ie in de schuur’ van der Vecht, Richard ‘droeg al gekleurde schoenen toen er net zwart-wit tv was’ Smit, Rutger ‘Jurgen’ Breet, Ramon ‘buitenkantje rechts’ van Dijk,  Jeroen (heeft u even) ‘Tokkie – Tokmeiser – Buurman – De Vinger – De Connifeer etc.’ Kroes,  Aart ‘Meneer Aart’ Illiohan,  Iwan ‘draaicirkel van een echte Scania’ Schuurhuis, Arjan ‘Vinnie Jones’ Dijkema hebben vele minuten gemaakt onder de huidige trainer van Hardenberg’85.

Nooit zullen deze grootheden de schitterende en motiverende uitspraken van Hans (zo mochten wij hem noemen) vergeten. Wanneer de 14 mannen, stijf van de spanning voor de een potje voetbal, zich keurig op tijd meldden in de comissiekamer schudde Hansie er geweldige voetbalwijsheden uit. Om u een klein kijkje in de keuken van Hans Pullen te gunnen vindt u hieronder een aantal van deze spreuken plus bijbehorende betekenis;

‘Je moet de wedstrijd bliksies scherp beginnen (nou dan wisten wij genoeg) ‘Vandaag gaan we vanaf begin af an als een bok op un haverkist (sommigen hadden nog nooit van een haverkist gehoord) ‘De Spits van hunnie is staatsgevaarlijk’ (een teken dat de voorstopper aan de bak moest) ‘Als je dat niet doet, kom je op de koude koffie thuis’ (en wij maar dwalen op de kermis)

Nooit en te nimmer zullen wij deze jaren vergeten. Hans heeft zich altijd met heel zijn hart ingezet voor de club, de spelers en alles wat daar bijhoort. Misschien is er destijds niet altijd de waardering uitgesproken (zoals dat zo vaak gebeurt), maar via deze weg (met een humoristische invalshoek) willen wij Hans Pullen herinneren aan deze mooie jaren.

Vandaar deze meer dan terechte: Ode aan Hans.

Met vriendelijke groet,

Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

 

 

 

 

 

 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl