Voorbeschouwing Lutten SC - SCD'83

Voorbeschouwing Lutten SC - SCD'83
13-09-2013
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

Lutten SC- Scd’83

A.s. Zaterdag mag het vlaggenschip van Scd’83 zich opmaken voor het jaarlijkse avontuurtje ‘Ponypark Slagharen’. Uit tegen Lutten, achter letterlijk de grootste actractie van Slagharen? Ja, achter dit overweldigende attractiepark bevinden zich de donkergroene velden van Lutten SC. Deze volksclub, waar de spelers voorafgaand aan de wedstrijd nog het nette, oudmodische zwart-wit aantrekken, spelen hun wedstrijden onder de rook van hun ‘grote broer’ Slagharen.

De mannen van Arjen Plessen (toch niet de broer van...?) verloren vorige week hun openingsduel met 2-0 van ‘Mainbarg’. Als we puur afgaan op het door Co Adriaanse ingevoerde scorebordjournalistiek is dit een duidelijke overwinning voor de mannen in het rood-zwart. Wanneer we wat dieper graven en de diverse verslagen doorspitten was dit een gelijk opgaande wedstrijd waarin Lutten behoorlijk wat kansen om zeep hielp.

De volgelingen van Profeet Jonkman boekten vorige week een terechte 4-0 overwinnen op Edon. Dit bleek een goede start te zijn voor een geweldige senioren feestavond. Een avond waar het bier rijkelijk vloeide en de diverse spelers zelfs enige danspasjes uit de hoge hoed toverden op de swingende beats van gelegenheids Dj J. Bouwman.

Als we kijken naar de onderlinge gespeelde wedstrijden in het verleden valt er meteen iets op. In 2010-2011 speelden de clubs voor het laatst tegen elkaar. Uit verloor Scd’83 nipt met 3-2 en thuis wonnen ze met 2-0. Doelpuntenmakers uitwedstrijd; Ramon van dijk & Papito Tuit. Doelpuntenmakers thuiswedstrijd; Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis. U leest het goed, dit waren de hoogtij dagen van de 2 jaar durende carriere van gelegenheids spits van Dijk. Naarmate je ouder wordt schuif je een linie naar achter is een veelgehoorde voetbalwet. Zijn huidige leeftijd van 27 voorspelt niet veel goeds.....

A.s. zaterdag zullen we aanschouwen wat het duel dit jaar in petto heeft voor alle belangstellenden. Onder in een oude doos vonden we nog een oude voetbalwet; Als je niet schiet, dan scoor je niet en als je niet scoort, dan win je niet. Zo simpel is het nou eenmaal.

Tot zaterdag.

Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl