Voorbeschouwing Wijthmen-SCD'83

Voorbeschouwing Wijthmen-SCD'83
30-11-2012
Door: Gerard Hülsmann

 

Afgelopen weekend was Wijthmen vrij, zo was het mogelijk dat de begeleiding en spelers de mededinger om de titel in de 4e klasse eens onder de loep konden nemen tijdens de bekerwedstrijd tegen de thuis spelende zondag 2e klasser Heino.

SCD bood vooral in de eerste helft goed tegenspel tegen het toch hoger geclassificeerde Heino.

Dit mocht de ploeg van trainer/coach Jan Peter Jonkman echter niet baten.      DKB werd in de tweede helft omver gekegeld met maar liefst 9-0 en kan nu al zijn aspiraties gaan richten op de prijzen in de vierde klasse C.

Komt SCD'83 aan staande zaterdag als de weersomstandigheden het toe laten naar Wijthmen met deze nederlaag nog zwaar in het hoofd?

Waarschijnlijk niet, maar toch.

Laten we er eens wat analyses op los laten en zien waar de kracht van dit SCD'83 ligt zodat we er misschien voordeel uit kunnen halen!

Om van start te gaan hier de onderlinge confrontaties over de laatste drie seizoen.

Confrontaties Wijthmen met SCD'83
Seizoen 2011-2012  
Wijthmen-SCD'83 0-6
SCD'83-Wijthmen 3-0
Seizoen 1992-1993  
Wijthmen-SCD 4-1
SCD'83-Wijthmen 5-1
Seizoen 1990-1991  
Wijthmen-SCD'83'83 4-1
SCD'83-Wijthmen 1-1

Deze laatste confrontaties worden even aangegeven om de sfeer te proefen, maar hebben nauwelijks invloed op de hedendaagse situatie.

Wat wel een indicatie kan geven is de confrontatie met de zelfde tegenstanders in dit seizoen:

Zelfde    
tegenstander SCD'83 Wijthmen
Reaal Dronten 5-1 (thuiswinst) 4-1 (thuiszege)
Storica HFK 1-0 (thuiswinst) 7-0 (uit verlies)
Bruchtereveld 4-0 (uit verlies) 1-5 (thuis verlies)
DKB 5-2 (thuiswinst) 5-2 (uit verlies)
s-Heerenbroek 2-3 (uit winst) 3-3 (thuis)
Zalk 0-4 (uit winst) 2-5 (thuisverlies)
VSW 6-0 (thuis winst) 4-2 (uit verlies)
Lemele 0-3 (uit winst) 1-0 (thuis winst)
Kampen 6-2 (thuiswinst) 3-3 (uit)

Over het algemeen komt SCD'83 met betere rapportcijfers al hadden beiden ploegen moeite met Bruchterveld gehad.

De doelpuntenmakers geven ook vaak een indruk van de sterkte van de tegenstander, Erik Wencker, Maurits Antunama en Sven van de Hulst zijn de spitsen waarvan de achterhoede van Wijthmen bevreest mag wezen, dus een foto op het nachtkastje zetten tot de wedstrijd, dit om het gezicht maar niet te vergeten om zo niet van hun zijde te wijken tijdens de wedstrijd.

SCD'83 Aantal doelpunten
Wencker Erik 9
Antuma Maurits 8
Hulst vd Sven 7
Hulleman Ramon 4
Gras Dennis 3
Homhuis Martijn 2
Hamletion Minas 1
Joosten Peter 1
Ramaker Justin 1

Wijthmen vind in Sander van Gurp en Ramon Vosman de hofleveranciers, beide spitsen zijn beslist van het kaliber van de top van SCD'83 en vooral de laatste is in beste doen.

Wijthmen  
Sander van Gurp 7
Ramon Vosman 6
Nick van Gurp 3
Marco van Riel 1

De verdediging van Wijthmen zal allert moeten zijn omdat vele spelers van SCD makkelijk het doel weten te vinden.

Nu is het tijd om de zwakke kanten van SCD eens onder de loep te leggen en dat is bijzonder moeilijk omdat er weinig gegevens voorhanden zijn.

We doen een poging om eens te kijken wanneeer SCD dan in de wedstrijden het sterks voor de dag komt en waarbij Wijthmen dus op haar hoede moet zijn!

SCD maakt ongeveer 33% van haar doelpunten in de eerste helft, waarvan het meeste in de eerste 15 minuten.

In de tweede helft komt de ploeg uit Dedemsvaart pas echt op gang, 67% scoringsvermogen, waarbij vaak in de 51 tot de 55 minuut de tegenstander op de slachtbank wordt gelegd en de wedstrijd in haar voordeel wordt beslist. Dus erg belangrijke minuten voor de verdediging van Wijthmen.

In Wijthmen hoeft men niet zo nodig net voor aanvang van de wedstrijd in een rondje met de koppen bij elkaar te gaan staan om elkaar moed in te spreken, de teamspirit te onderstrepen!     Maar de cijfers wijzen uit dat dit wel in het voordeel van het team zou kunnen wezen.       Wijthmen weet vaak nog niet of de wedstrijd al begonnen is. Men zit bij het einde van de eerste helft al met het hoofd bij de lekkere thee. Ook het zelfde patroon bij de aanvang en het einde van de tweede helft.

Wijthmen laat zich volgens de cijfers vaak in de eerste vijf minuten verrassen, maar liefst 35% van de doelpunten vallen op die momenten, waarvan 15% in de laatste vijf minuten van de eerste helft.

Dit laatste cijfer geeft ook aan wanneer in de wedstrijd het net het vaakst gaat bollen.

SCD'83 heeft in de competitie 15 tegentreffers moeten incasseren, de ploeg van Geert Bos zal er alles aan doen dit saldo te verhogen en het liefst in eigen voordeel.

Het publiek denkt dat Wijthmen maximaal 1 puntje van deze wedstrijd over kan houden en anders zal de ploeg uit Dedemsvaart met 3 punten aan de haal gaan.      SCD heeft op de ranglijst een 3e plaats ingenomen, Wijthmen een 12e plaats.

Vorige week keek ik naar de wedstrijd FC Twente vesus PEC Zwolle.     Bijna de winst voor Zwolle, maar net ging het mis, hier ook in de laatste minuten.

Dus waarom zou dit op ons niveau ook niet kunnen!   Waarom zou Wijthmen hier geen punten kunnen halen?

Beide ploegen een sportieve en amusementrijke wedstrijd toegewenst

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl