Stunt SCD'83 blijft uit bij Storica

Stunt SCD'83 blijft uit bij Storica
27-04-2013
Door: Ben Harms

 

HFC Storica kroop in een spannende wedstrijd op eigen terrein door het oog van de naald het ontsnapte maar net aan een nederlaag tegen SCD’83 dat bij winst de koploper op een punt zou naderen. In blessure tijd (93) schoot Hafid Lazhal zijn ploeg alsnog naast SCD’83. Door deze uitslag kon voor het tweede weekend in Zwolle de bloemen voor het kampioenschap worden afgezegd  en de kurk op de champagnefles blijven. Bij winst zou SCD’83 zijn gepromoveerd maar ook dit feestje moest door de gelijkestand een weekje worden uitgesteld.

In de eerste helft was het Storica de betere ploeg dat mogelijkheden kreeg om afstand te nemen van SCD’83 dat te vaak het geluk zocht in de lange bal. Na ruim een kwartier miste good old Erik Pol op een haar de voorzet van Stephano Chaar die in de 25e minuut zag dat Franklin van Elburg zijn inzet voor de lijn weghaalde. Op het moment dat de thuisploeg leek te scoren toonde doelman Zwiers zijn klasse door schoten van Stephano Chaar en Hafid Lahzal die oog in oog met de sluitpost stonden te pakken. Bij SCD’83 ging naar een half uur Minas Hamletian( duizeligheid) naar de kant en werd vervangen door Dennis Gras. In de 39e minuut leek SCD’83 iets terug te doen Martijn Hamhuis legde een vrijetrap op het hoofd van Maurits Antuma die naast het doel knikte.

In de 48e minuut keken de gedoodverfde kampioenen (alles was daarvoor al in gereedheid gebracht) elkaar vertwijfeld aan toen het plotseling SCD’83 dat scherp uit de kleedkamer was gekomen de 0-1 binnenschoot. Franklin van Elburg stuurde Dennis Gras op rechts weg zijn hoge voorzet waarbij doelman Hessel Land bleef staan werd door Sven van der Hulst met de knie binnen getikt. De thuisploeg nam meer en meer risico’s en SCD’83 werd aanvallend op de counter gevaarlijker. Storica speelde met de druk op jacht naar de gelijkmaker en eventuele winst steeds slordiger door invidueel acties bleef de thuisploeg dreigend voor het doel van Steven Zwiers maar de goalie weigerde te capituleren die in de 71e minuut hulp van lat kreeg bij het schot van Robert Stegeman. Beide ploegen zette verse krachten in bij SCD’83 werden Sven van der Hulst en Kevin van Elburg naar de kant gehaald voor Niek mulder en Justin Ramaker. De wedstrijd duurde voor SCD’83 enkele minuten te lang Ginaro Deventer ondernam in blessuretijd met de moet der wanhoop een solo en kon net buiten de 16 aanleggen de schuiver kreeg doelman Zwiers niet klemvast Hafid Lahzal rommelde van dichtbij de 1-1binnen. Volgens de SCD grensrechter die de vlag ophoog stak profiteerde de goaltjesdief vanuit buitenspelpositie maar de uitstekende leidende scheidsrechter Blok oordeelde anders en keurde de treffer goed.        

 

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl