HFC Storica - Scd'83 Voorbeschouwing

HFC Storica - Scd'83 Voorbeschouwing
25-04-2013
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

 

HFC Storica – Scd’83

Na een niet onbesproken week zitten we weer braaf achter de PC om een voorbeschouwing te typen voor de wedstrijd van a.s. Zaterdag. Het was me het weekje wel. Suarez die wel erg letterlijk ‘van zich afbeet’ schijnt een eetgelegenheid te zijn begonnen in Engeland: Sua Reztaurant. Vanuit zijn nieuwe zaak gaf hij duidelijk te kennen: ‘dat deze straf wel erg Suarez’. De week waarin ‘de Borussen’ en de machines uit Munchen respectievelijk Real Madrid & Barcelona aan de kant schoven. De week waarin Bram Moszkowicz  zoals dat in mooi vakjargon heet ‘van het tableu geschrapt’ werd. Aan het eind van deze veel bewogen en besproken week staat er weer een zaterdag te wachten, een zaterdag waar diverse groene/gele/bruine velden in Nederland weer besmeurt worden met 22 ongeduldige, losgeslagen mannen met een veel te hoog testosterongehalte. U weet waar ik het over heb: er wordt potverdorie weer gevoetbald!!

Ruim een week nadat circus Renz vanuit Dedemsvaart is vertrokken trekken de kornuiten uit Dedemsvaart rond met hun eigen circus, dit maal op bezoek bij de baltovenaars uit Zwolle, HFC Storica.

Hopelijk zijn alle wieldoppen weer aangedraaid, alle olie ververst en zit er overal genoeg benzine in de auto. In de Dedemsvaartste wandelgangen hoorden we namelijk een magnifieke tip na het verhaal dat deze persoon liever sinas dronk dan bier i.v.m. het feit dat hij/zij met de auto was: ‘je kunt beter zonder rijbewijs rijden, dan zonder benzine’.  

De Holterbroekers (en spelers uit wijde omstreken) die zich vorige week verzekerde van een plek in de 3e klasse C staan op dit moment bovenaan en kan bij winst de platte kar uit de schuur halen. Nadat Wilsum vorige week de kampioensdroom van de club aan flarden heeft geschoten mag SCD dit weekend proberen het zelfde kunstje te flikken. Meneer van Zuthem was de plaaggeest van de Zwolse defensie. De spits scoorde driemaal tijdens deze wedstrijd die terug te kijken is op RTV Oost. Helaas hebben deze professionele cameramensen alle 3 de goals  van de topscoorder uit Wilsum al dan niet expres gemist..

De ploeg van Chris Sorries heeft een aardig scorend vermogen in het team. De topscoorderlijst wordt aangevoerd door Lahzal. De spits die afgelopen zaterdag een penalty miste staat op dit moment op 26 doelpunten, daarnaast weet middenvelder Chaar het netje ook geregeld te vinden. Met 20 doelpunten bewijst hij zijn waarde voor het team.

SCD wist zelf in Dronten makkelijk te winnen. Ondanks het feit dat het spel niet als sprankelend werd betiteld werd er met 2-7 gewonnen op sportpark de Munten, waarbij M. Kuiterman door middel van een leuke kaart met foto door Real Dronten bekroond werd met de titel: ‘supporter van de week’. Een leuk sportief gebaar van de voetbalvrienden uit Dronten.

Het belooft zaterdag een mooie wedstrijd te worden met twee goed voetballende ploegen, twee ploegen met echte mannen die alles doen om te winnen, maar zicht niet laten misleiden tot het ontoelaatbare, twee ploegen waar voor beide teams veel op het spel staat, twee ploegen met elf spelers, twee ploegen met een voetbaltenue en de wil om te winnen…… Twee van zulke ploegen, dat wordt genieten.

Tot zaterdag!

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl